Oferte speciale

Întrebări frecvente

Ce este un tester?

Parfumurile tester conţin acelaşi produs pe care îl găseşti în sticla obişnuită de parfum, dar comercializate de producători la preţuri mai mici, deoarece acestea sunt dedicate comercianţilor de produse retail care doresc să pună la dispoziţia clienţilor mirosurile parfumurilor pe care le vor cumpăra.

Testerele vin în diverse forme de împachetare - unele cu metode simple de marketare, altele fără cutie sau chiar fără capac, în timp ce altele sunt împachetate chiar mai deosebit decât produsele similare destinate vânzării.

În ce priveşte calitatea produsului în sine, nu este nicio diferenţă între tester şi produsul destinat vânzării, iar explicaţia este foarte simplă: producătorul se bazează pe testere pentru a convinge potenţialul cumpărător de calitatea parfumului.

Deşi iniţial ParfumeriaMea.ro a intenţionat să nu comercializeze testere, o mare parte din clienţii noştri cumpără produse pentru magazinele proprii şi au nevoie de testere pentru clienţi. Am decis deci să nu eliminăm din ofertă testerele, dar vom atrage de fiecare dată atenţia clienţilor care au inclus şi testere în comandă că acestea sunt destinate comercianţilor retail, testerul putând să aibă o prezentare semnificativ diferită de produsul obişnuit de retail. În plus, nu vom accepta includerea într-o comandă a mai mult de un tester la 5 produse de linie dintr-o anumită esenţă.

Toate testerele comercializate de noi sunt vândute exact în forma în care sunt furnizate de producător. 

Sunt toate produsele originale?

Toate produsele comercializate de noi sunt produse originale ale mărcilor consacrate. Spre deosebire de alţi comercianţi din România, noi folosim numai furnizori internaţionali autorizaţi. Fiecare produs care ajunge în stocul ParfumeriaMea.ro este atent inspectat şi în cazul în care există cel mai mic dubiu cu privire la calitatea produsului vă vom contacta pentru a vă recomanda eliminarea produsului respectiv din comandă sau înlocuirea cu un produs similar pentru care putem garanta.

Nu există nici o şansă ca produsele comercializate de noi să fie imitaţii sau falsuri.

De asemenea, avem clauze specifice cu fiecare furnizor care ne permit să returnăm orice parfumuri sau cosmetice al căror termen de stocare (relativ la data de producţie) a depăşit perioada recomandată de stocare. Dacă aveţi cea mai mică rezervă cu privire la un produs pe care l-aţi cumpărat de la noi vă rugăm să ne contactaţi de urgenţă pentru a putea lua măsuri imediate atât cu privire la produsul dumneavoastră cât şi cu privire la eventuale stocuri pe care le-am putea avea pentru acelaşi produs sau gamă de produse.

Un detaliu important:

Deşi în marea majoritatea imaginile disponibile pe site reflectă aspectul real al produsului, ilustraţia asociată nu este obligatoriu exactă. Încercăm să avem o acurateţe mare în această privinţă, însă veţi găsi de exemplu situaţii în care dimensiunea din ilustraţie nu reflectă gramajul exact al produsului (exemplu: o poză a unui parfum de 100 ml pentru un parfum de 50 ml.

De asemenea, în unele cazuri, pentru produse cum sunt gelurile de duş, cremele, etc este posibil să întâlniţi o poză generică a gamei de produse în locul uneui poze specifice ale produsului respectiv.

Detaliile exacte şi garantate ale fiecărui produs se găsesc pe pagina produsului, în câmpul care conţine "descrierea" acestuia. 

Care este diferenţa între Eau de parfum (EDP) şi Eau de Toilette (EDT)?

Diferenţa se referă strict la concentraţiile de uleiuri care compun un parfum. Aceste uleiuri sunt denumite "arome". Cea mai mare concentraţie de arome se găseşte în produsele marcate "Parfum". Următoarele sunt "Eau de parfum" (întâlnită şi cu denumirea "perfumed water"), apoi "Eau de Toilette" şi la final "Eau de Cologne". În special la produsele bărbăteşti, nivelurile "Eau de toilette" şi "Eau de cologne" sunt foarte apropiate.

After Shave-ul este şi el tot un parfum, însă proporţia între uleiuri şi alcool este net inferioară parfumurilor, accentul fiind mai degrabă pe aspectul antiseptic. Din acest motiv mirosul degajat după aplicarea unui after-shave nu este la fel de persistent ca acela al unui parfum. O situaţie similară este întâlnită şi la deodorante.

Cu cât este mai mare concentraţia de arome, cu atât va dura mai mult efectul unui parfum, şi cu atât mai puţin este necesar să aplicaţi la o utilizare.

La ce se referă "nota" unei arome?

Când vorbim de parfumuri care merg într-o anumită notă, trebuie să vă gândiţi exact la sensul expresiei "într-o anumită notă". În acelaşi timp, nota poate fi asociată cu nota din domeniul muzical. Notele înalte sunt foarte uşoare şi durează doar câteva minute (5-10 minute). Notele de mijloc sunt cele care apar doar după 15 minute de la aplicare. Ele pot dura o oră sau chiar mai mult. Notele grave sunt cele care au ingrediente puternice. Ele durează cel mai mult, de obicei pentru mai multe ore. 

Cum pot evita degradarea parfumurilor?

Păstraţi parfumurile într-o zonă răcoroasă, uscată, departe de ferestre sau lumină naturală intensă, fiindcă lumina soarelui poate să strice balanţa fină a ingredientelor din compoziţia unui parfum. O sticlă de parfum deschisă trebuie închisă cu atenţie după fiecare utilizare şi ar trebui ţinută în cutie pentru a-i asigura o durată de utlizare cât mai mare.

Cât timp pot stoca un parfum?

Aromele nu durează etern. Există anumite precauţii pe care le puteţi lua pentru a vă asigura de păstrarea calităţii unui parfum. Păstraţi sticla într-un loc uscat şi întunecat. Căldura este un alt factor distrubator deci păstraţi parfumurile departe de temperaturile extreme. Parfumurile durează în general aproximativ 3 ani de la data producţiei. Dacă nu utilizaţi intens parfumurile, sau dacă folosiţi mai multe parfumuri, alternativ, într-o perioadă de timp, ar putea fi o idee bună să comandaţi recipiente cu cantităţi mici (35 - 50 ml) pentru a vă asigura că parfumurile vor fi consumate într-o perioadă relativ scurtă de timp.