Cate tipuri de paddle board-uri exista? Partea I

Paddle boarding-ul este un frumos sport de apă care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, astfel că și plăcile de tip paddle board se găsesc astăzi în diferite forme și modele. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de paddle board-uri:
paddle board 1. All – Around

Acest tip de paddle board este o alegere perfectă pentru sportivii începători, fiind extrem de versatil și putând funcționa în orice condiții și pe orice suprafața. Acest paddle board poate fi utilizat de întreaga familie, oferind o mare stabilitate și fiind mai lat decât restul tipurilor de paddle board-uri. Placa gonflabilă all – around are vârful rotunjit, fapt ce asigură un plus de stabilitate. Singurul dezavantaj al acetui tip de placă este acela că nu oferă o prea mare viteză.
2. Touring
Placa paddle board de tip touring este o alegere perfectă pentru sportivii care își doresc să desfășoare antrenamente solide, cu o intensitate mare. Forma acestei plăci este mai lungă și mai îngustă, lungimea sa fiind considerabil mai mare în comparație cu restul modelelor. Paddle board-ul de tip touring este gândit pentru distanțe lungi pe apele plate, fără prea multe valuri, precum golfuri, lacuri și ocean deschis. Această placă oferă o alunecare maximă și eficientă în vâslire și oferă posibilitatea de a te deplasa pe distanțe lungi, cu un efort redus.
3. Race
Placa paddle board de tip race este făcută pentru curse pe apă plată sau competiții. Are o lungime mare, care garantează o viteză mare și o eficiență de aluncare mai mare. În comparație cu alte modele, acest paddle board este mai îngust și este gândit pentru viteză. Poate fi nepotrivit pentru începători, fiind mai mult dedicat sportivilor care își doresc să participe la competiții.

Leave a Reply