O verigheta simpla sau un model complicat?

Abunda internetul de articole de tipul „tendinte verighete 2019”. Chiar si noi avem un astfel de articol pe blogul nostru. Asta pentru ca, in ultimul timp, verighetele au devenit mai mult o moda decat un simbol al dragostei. Oamenii cauta modele complicate, extravagante, fac adevarate sacrificii ca sa isi cumpere ultimele tendinte ale modei.

Este incorect, in primul rand fata de ei.

Parintii nostri aveau verighete simple

Desi modelele de verighete s-au complicat din ce in ce mai mult, crescandu-si pretul, la fel s-a intamplat si cu rata divorturilor. A crescut. Parintii nostri au avut verighete simple, din aur, care nu costau mult. Insa casnicia lor a rezistat, cu bune si cu rele. Intotdeauna am admirat verigheta mamei mele, o banda simpla din aur, nu prea groasa, nu prea subtire. O eleganta desavarsita, atemporala, care ii venea perfect pe degetele cu care ma ingrijea.

Oamenii pun pret din ce in ce mai mult pe material. Pana si dragostea o exprima prin cadouri si obiecte scumpe, plasandu-si asteptarile la un nivel financiar ridicat. Am intalnit, in experienta noastra, femei nemultumite de marimea pietrei pretioase montate in inelul de logodna. Ne-am abtinut sa le spunem ca dragostea nu se masoara in bani si ca ar trebui sa fie fericite ca sunt iubite, nu ca au primit pietre pretioase…

Felul asta de a gandi este nu doar gresit, ci si un generator enorm de stres. Cu ce e dragostea a doi oameni care isi leaga un fir de iarba pe deget mai prejos decat a celor care dau mii de dolari pe un obiect care ar trebui sa le exprime relatia dintre ei? Este dragostea celor din urma mai pretioasa? Este un alt soi de dragoste, proaspat descoperit? Sau este doar o manifestare a ego-ului lor, facuta de ochii lumii?

Daca nu iti permiti o verigheta scumpa, nici nu ai nevoie de ea

Sa faci luni de zile sacrificii doar pentru a avea verighete scumpe pe mana, ne scuzati, dar este stupid. Recomandam intotdeauna ca bijuteriile achizitionate, fie ele inele de logodna sau verighete, sa nu depaseasca suma a doua salarii. Fiti realisti: nu ca nu va permiteti mai mult, desi si asta e un adevar, dar NU AVETI NEVOIE de mai mult. Daca aveai nevoie de mai mult, salariul tau nu era acesta ci, pana acum, ai fi rezolvat sa primesti o suma mult mai mare. Nu-mi spune ca nu se poate, traim intr-o perioada in care chiar suntem liberi, spre deosebire de inaintasii nostri. Putem face tot ce vrem cu suficienta implicare si motivatie. Dar motivatia reala din spatele alegerii unei verighete scumpe si cu modele complicate, atunci cand veniturile tale nu se potrivesc cu aceasta decizie, este facuta de ochii lumii, pentru lauda, nu pentru a va aduce aminte de dragostea voastra.

Dragostea voastra este ceva intim, iar alegerile legate de ea ar trebui sa fie facute in scopul asta. Nu pentru ceilalti, nu pentru lauda, in nici un caz cu sacrificii de luni de zile. Pentru inima voastra. Iar inima voastra este simpla, ea nu are nevoie de fala. Lauda este o nevoie a ego-ului si acesta chiar nu are ce cauta in relatia a doi oameni care se iubesc.